Németh Szilárd: Szerencsére a krampusztól nem kaptam virgácsot!

Németh Szilárd: Szerencsére a krampusztól nem kaptam virgácsot!

Németh Szilárd a Mikulással és a krampusszal (Fotó: Németh Szilárd / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma reggel a minisztériumban meglátogatott a Mikulás – erről posztolt közösségi oldalán Németh Szilárd honvédelmi államtitkár december 6-a alkalmából. – Szerencsére a krampusztól nem kaptam virgácsot! – tette hozzá.

Természetesen más politikusok is megemlékeztek a Mikulásról, Varga Judit igazságügyi miniszter szerint például „érdemes jónak lenni”. 

– Hiába 44-es a bakancs, a gyerek az gyerek, várja a Mikulást, és nem is hiába! – írta ki Novák Katalin családügyi miniszter.

Persze az ellenzéki politikusok sem mulasztották el az alkalmat a posztolásra. Jakab Péter Jobbik-elnök például arról írt, elmulasztotta a találkozást a Mikulással, „így ma meg kell elégednem egy másik puttonyossal, ott a parlamentben. Csak ő nem hoz semmit, ellenben sokat visz. Remélem azért, hogy minden gyermek cipőjébe jut ma valami az igazitól. Nekem pedig most indulás Budapestre. Vár a köpcös”.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője is jelezte: náluk nemcsak a majdnem 7 évesek várják a Mikulást.

Donáth Anna Momentum-elnök is beszámolt arról, hozzájuk is eljutott a Mikulás. – Mi már szándékosan tesszük cipőbe és zokniba a csokikat, de Szent Miklós még véletlenül dobta bele egy szegény család cipőibe ajándékát. A legenda szerint egy szegény embernek három lánya volt. A lányok férjhez adásához az édesapának kellett a hozományt biztosítania: ha ez nem sikerül, a lányok szolgasorra jutnak. Miklós püspök ismerte a családot, látta szegénységüket, és segített rajtuk. A nekik ajándékozott aranyakat az ablakon, titokban dobálta be. Ezek a család cipőiben landoltak. A véletlen ajándékból mára szokás lett, Szent Miklós emlékezete a legkisebbek öröme minden évben ezen a napon – elevenítette fel a hagyomány eredetét.