Németországba már korlátozások nélkül utazhatunk

Németországba már korlátozások nélkül utazhatunk

Nico Holonics német színész (k) a Günter Grass német író Bádogdob című könyvéből rendezett színdarabban játszik, az egymástól biztonságos távolságban ülő nézők előtt a Berliner Ensemble színházának udvarán Berlinben 2021. május 27-én. Németországban csökkent a koronavírussal fertőzöttek száma, így újra megnyitottak a koncerttermek, színházak, mozik és egyéb kulturális intézmények, de egyelőre csak szabadtéri előadásokat lehet tartani. MTI/EPA/Clemens Bilan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Külügyminisztérium oldalán olvasható, hogy a német hatóságok megváltoztatták Magyarország járványügyi besorolását, és már nem tartják rizikós területnek. Ezért a Magyarországról Németországba beutazó személyeknél megszűnnek a beutazási korlátozások – vette észre a Telex.

Ez azt jelenti, hogy vasárnaptól már nincs karanténkötelezettség, előzetes regisztrációra és tesztre sincs szükség akkor, ha valaki nem repülővel utazik. Ha viszont repülővel mennénk, akkor teszttel vagy az oltási igazolvánnyal lehet belépni az országba.

Amennyiben kocsival szeretnénk eljutni Münchenbe vagy Stuttgartba, és egy napra megállnánk Ausztriában, akkor először az osztrák előírásoknak kell megfelelnünk, ahol egyelőre van regisztráció, és sokszor ellenőrzik is az oltási igazolást – figyelmeztet a portál.