Nemzeti ellenállást hirdetett az Orbán-rendszer ellen a Jobbik

Nemzeti ellenállást hirdetett az Orbán-rendszer ellen a Jobbik

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke (j) beszél, a háttérben Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetõje a párt kongresszusáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Dürer Rendezvényházban 2018. szeptember 29-én (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ellenállást hirdetett az Orbán-rendszer leváltása érdekében a Jobbik a párt szombaton, Budapesten tartott huszadik kongresszusán. Az eseményt követő sajtótájékoztatón Sneider Tamás pártelnök az MTI tudósítása szerint elmondta: „változás nem történt a Jobbik gondolkodásában”, csupán az aktuális helyzethez szabott, a következő évek feladatait, céljait és identitását összegző dokumentum született.

A politikus azt emelte ki: legnagyobb taglétszámú és legtöbb szervezettel rendelkező ellenzéki pártként nagy a felelősségük abban, mit képviselnek a kétharmados kormánytöbbséggel szemben egy olyan rendszerben, "amely egyre inkább diktatórikus, egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt".

Lassan attól kell félnünk, hogy a magyar nevet szinonim fogalommá fogják tenni a lopással és a tolvajlással az egész világban, és ilyen szégyenben kell élnie a magyarságnak - fogalmazott, hozzátéve, mindent meg kell tenni, hogy ez ne történhessen meg. Mint mondta, elsősorban nem a súlytalanná tett parlament falai között kívánják megvalósítani az ellenállást.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

A Jobbik kongresszusa ma egyhangúlag elfogadta a Nemzeti Ellenállás Kiáltványát, amit alább olvashattok teljes terjedelmében: A NEMZETI ELLENÁLLÁS KIÁLTVÁNYA Mi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom...

A fontos teendők között említette a demográfiai trendek megfordítását, a Gyurcsány-kormány időszakánál is sebezhetőbb gazdaság megmentését, a szolgalelkűség uralta ország morális helyzetének javítását. Egy büszke, öntudatos magyar nemzetet szeretnénk látni - jelentette ki a Jobbik elnöke, ezt nevezve kiáltványuk talán legfontosabb részének. Sneider Tamás jelezte: a Jobbik - múltjából fakadóan - keresztény nemzeti pártként határozza meg önmagát a most elfogadott kiáltványban.

A párt parlamenti képviselőcsoportját vezető Gyöngyösi Márton arról beszélt, a kongresszus megmutatta, hogy a Jobbik egységes, stabil és növekedő párt, amely "tudja, hogy honnan jött, tudja, hogy hová tart és céljai vannak". Közölte, hogy a delegált küldöttek 85 százaléka vett részt a tanácskozáson.

Mint mondta, a kongresszus egyhangú szavazással fogadta el A nemzeti ellenállás kiáltványa című dokumentumot, ezzel is mutatva, hogy a párt teljes egységben sorakozik fel komoly céljai megvalósítására. Mint mondta, a Jobbik a nemzeti együttműködés rendszerével szemben határozza meg magát, "mindenkinek, aki kormányváltást, rendszerváltást szeretne ma elérni Magyarországon, annak legyen hiteles alternatívája".

Az ellenzéki politikus jelezte: a Jobbik hamarosan bemutatandó európai parlamenti választási programjának három központi üzenete lesz. Ezek egyikeként a külső veszéllyel, vagyis a migrációval szembeni küzdelmet nevezte, másodikként az olyan szociális problémákat, mint például az elszegényedés vagy az elvándorlás, a harmadikként pedig az az autonómiát említette, amely a határon túli magyarság szülőföldön megmaradásának garanciája lehet.

Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője egy kérdésre - pontosabb adatokat később ígérve - azt közölte, taglétszámuk "érdemben nem változott" az elmúlt egy év során, arról nem tudott pontos adatokkal szolgálni, hogy a tanácskozás ötszáz résztvevője közül hányan voltak küldöttek, hányan vendégek.

A szövetségi politikájukkal kapcsolatos kérdésre válaszolva azt közölte, ez a kérdés most nincsen napirenden, de "olyan pártokkal nagyon nehéz bármilyen szinten együttműködni, amelyek az elmúlt évtizedekben részt vettek Magyarország kifosztásában", egyaránt ebbe a politikusi körbe sorolva Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort. Közlése szerint az LMP-vel való kapcsolat a kongresszuson nem került szóba és tudomása szerint arról a pártelnökség sem döntött.