Nemzeti összetartozás napja: Karácsony és Baranyi gyűjtést indítanak Beregszászért

Nemzeti összetartozás napja: Karácsony és Baranyi gyűjtést indítanak Beregszászért

Karácsony és Baranyi (Képernyőfelvétel: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Egy hónapos jótékonysági gyűjtést hirdet meg a beregszászi kórház javára Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester – derült ki a nemzeti összetartozás napján közzé tett videójukból. Beregszász Budapest és Ferencváros testvérvárosa is, az összegyűlt adományokat pedig a politikusok személyesen viszik majd el oda.

– Nem kérdés, hogy szolidaritást kell vállalnunk a határon túl élő magyar közösségekkel. És nem kérdés, hogy a nemzeti összetartozás határokon innen és túl minden magyarra vonatkozik. Most leginkább az Ukrajnában élő honfitársaink esetében életbevágó ez a szolidaritás kifejezése. Ezért indítunk adománygyűjtő akciót Ferencvárossal közösen ma, a nemzeti összetartozás napján – mondták.

Azt kérik, aki tárgyi adományt ajánlana fel, jelentkezzen a helpua [at] budapest [dot] hu e-mail címen. Aki pedig Beregszászt és a háború sújtotta kárpátaljai magyarokat pénzbeli hozzájárulással támogatná, utalással segíthet:

• Számlatulajdonos neve: Fővárosi Önkormányzat
• Adományszámla megnevezése: „Pénzadományok humanitárius segítségnyújtáshoz – Ukrajna”
• Bankszámlaszám: 11784009-15490012-11760007 (OTP)
• IBAN: HU94 1178 4009 1549 0012 1176 0007
• SWIFT kód: OTPVHUHB
• Közlemény: Beregszász adomány „Adományozó neve, lakcíme/székhelye, adóazonosító jele/adószáma”.