Nemzetközi szervezet előtt a magyar igazságszolgáltatás helyzete

Nemzetközi szervezet előtt a magyar igazságszolgáltatás helyzete

Az Országos Bírósági Hivatal épülete (Fotó: Birosag.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levélben fordult José Igreja Matoshoz, az Európai Bírói Egyesület elnökéhez Ujkéry Csaba nyugalmazott törvényszéki elnök, címzetes táblabíró a magyar bíróságok, a magyar bírák helyzete miatt, mert „megérett a helyzet arra, hogy az Európai Bírói Egyesület a magyar bírák helyzetét napirendre tűzze”. Ujkéry Csaba szerint „indokoltnak látszik bizottságot létrehozni, amely Magyarországra utazva, közvetlenül tájékozódhat a valós helyzetről. Jelentésének megtétele után lesz az Európai Bírói Egyesület abban a helyzetben, hogy ajánlásait meg tudja tenni a változások érdekében”.

Ujkéry Csaba 2012-ben a Kaposvári Törvényszék elnökeként egyike volt annak a több száz bírónak, akiket kényszernyugdíjaztak.

Néven nevezzük, de kő kövön nem marad

Maffiamódszerekkel alkotja az erkölcstelen jogszabályokat a politikai felvilág.

A nyugalmazott bíró negyvenéves büntetőbírói, és húszéves törvényszéki elnöki múltjára hivatkozva fejtette ki véleményét a magyar igazságszolgáltatás helyzetéről, amely szerinte 2010 óta, az Országos Bírósági Hivatal (OBH), és elnöke, Handó Tünde tevékenysége következtében egyre rosszabb helyzetbe került.

Információink szerint José Igreja Matos elnök Ujkéry Csaba levelét továbbította az Európai Bírói Egyesület panaszbeadványokkal foglalkozó bizottságához.

Ujkéry Csaba levelében utal a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló, 2011-ben elfogadott kétharmados törvényre, amely példanélküli felhatalmazást adott az OBH elnökének, akinek ellenőrzésére a választott Országos Bírói Tanács (OBT) jogosult. Mi áll még a levélben? Többek között ez is kiderül a teljes cikkből, melyet a Magyar Hang augusztus 17-i számában találhat meg. És hogy miről olvashat még a lapban? Itt megnézheti. Keresse a lapot az újságárusoknál, a benzinkutakon, élelmiszerboltokban, a nagyobb postákon és a Digitalstandon! Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.