Népszámlálás: íme a rendőrség tanácsai, hogy ne váljunk csalók áldozatává

Népszámlálás: íme a rendőrség tanácsai, hogy ne váljunk csalók áldozatává

Forrás: www.nepszamlalas2022.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ajánlást adott ki a rendőrség, hogy hogyan kerülhetjük el azt, hogy magukat népszámlálóbiztosnak kiadó csalók áldozatává váljunk.

Emlékeztettek: október 20. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik nem töltötték ki az online kérdőívet. Fontos tudni, hogy az összeíró időszakban az embereknek nem kell beengedniük a számlálóbiztost az ingatlanjaikba, mert az interjú az utcán, vagy a lépcsőházban, illetve egyéb közösségi helyiségben is lebonyolítható.

 – Ne feledjék! A népszámlálás során a számlálóbiztosok a személyes irataikat nem kérik, ők viszont hitelt érdemlően, az okmányaikkal tudják igazolni magukat. Van számlálóbiztosi igazolványuk, amelyen szerepel a nevük és az azonosítószámuk, azonban kérésre fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) is igazolják számlálói jogosultságukat – nyomatékosították a rendőrök. 

 Azt is jelezték, a számlálóbiztosról tájékoztatás kérhető a Központi Statisztikai Hivatal ingyenesen hívható 06-80/080-143 számán. Itt a cím megadása után a telefonos operátor megkeresi a címhez rendelt számlálóbiztost, és megadja a nevét, igazolványszámát.

 Amennyiben minden elővigyázatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válna valaki, hívja az ingyenes 112-es segélyhívó számot. – Kérjük, hogy a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható adatokat – mint például elkövető vagy elkövetők száma, személyleírása, az általuk használt gépjármű, vagy az ingatlanból történő távozásuk iránya – a lehetőségekhez képest pontosan adják át a rendőrség számára – zárták közleményüket.