Népszava: akadozik a végtagsérült betegek ellátása a fővárosban – Megszólalt a Honvédkórház

Népszava: akadozik a végtagsérült betegek ellátása a fővárosban – Megszólalt a Honvédkórház

Honvédkórház (Fotó: Facebook/Honvédkórház)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem fogad végtag törött betegeket a Honvédkórház sürgősségi osztálya – tudta meg a Népszava. A lap szerint a mentőknek a Dél-pesti Centrumkórház Merényi telephelye, a Szent János és a Péterfy baleseti központja között kell szétosztani a csúszós úton elesett sérülteket.

A portál értesülései szerint a Péterfy baleseti központja előtt a déli órákban már 13 mentőautó várakozott arra, hogy átvegyék tőlük a sérülteket. A kocsik hosszas várakoztatása további fennakadásokkal járhat, hiszen a Közép-Magyarországi Régióban és a fővárosban amúgy is kevesebb mentő, mint amennyi segélykérés van – írták.

Emlékeztetnek: legutóbb csütörtökön, a Gyógyuló Egészségügy konferencián mondta Kásler Miklós, az Emberi erőforrások minisztere, hogy a sürgősségi ellátással minden rendben. Úgy fogalmazott, hogy „senki nem hitte el, legalábbis a hozzáértőket leszámítva nagyon kevesen, hogy meg lehet szervezni a sürgősségi betegellátást.”

Frissítés:

A Népszava cikkére közleményben reagált a Honvédkórház. „Megkérjük a sajtóorgánumokat, hogy fejezzék be a Honvédkórház támadását és a felesleges pánikkeltést," írták. A közlemény szerint mindössze annyiról van szó, hogy mivel „jelenleg is 19 súlyos sérült ellátása van folyamatban", ezért a „II. progresszivitási szintű, tehát más kórházak által is biztonsággal ellátható betegek fogadását a kórház átmenetileg – legfeljebb 2019. december 6-án 20 óráig –felfüggesztette.