Népszava: Elméleti testnevelést javasol az iskoláknak a Pintér-féle belügy

Népszava: Elméleti testnevelést javasol az iskoláknak a Pintér-féle belügy

Iskolai tanterem (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahol a tornatermek szűkössége vagy hiánya miatt nem lehet szakszerűen megtartani a heti öt testnevelésórát, ott azt javasolja az oktatásért is felelős Belügyminisztérium, hogy inkább elméleti tanárókat tartsanak, például sporttörténetről – állította a Népszava értesüléseire hivatkozva. Ugyan az ügyben többször is keresték a tárcát, nem kaptak választ.

A lap felidézte,  eddig a heti öt testnevelésórából kettőt ki lehetett váltani sportköri foglalkozásokkal vagy néptánccal, ám szigorítás történt, így a versenysportolók kivételével erre szeptember 1-jétől már nincs lehetőség. Ez viszont azzal jár, hogy az eddiginél több tanulónak kell részt vennie mind az öt órán, miközben egyes intézményekben nincs ehhez elegendő hely.

A Népszava információi szerint a belügy is felmérte a helyzetet és látva, hogy nincs meg mindenhol a megfelelő iskolai infrastruktúra, döntött úgy, hogy javasolja az elméleti testnevelésórák megtartását. Utóbbi azért ellentmondásos, mert a lap úgy tudja, a felmentési lehetőségek szűkítését azzal indokolták, hogy a gyerekek keveset mozognak és elhízottak.