Népszava: Lélegeztetőgépen egy iskolaigazgató, több tanár is fertőzött

Népszava: Lélegeztetőgépen egy iskolaigazgató, több tanár is fertőzött

(Fotó: Thought Catalog/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kórházba került egy Borsod megyei szakképzési intézmény igazgatója, miután megfertőződött koronavírussal – idézi a Népszava hírét a hvg.hu.

A Népszava úgy tudja, hogy a tanár állapota miatt jelenleg mesterséges lélegeztetésre szorul, az iskola vezetését pedig egyik helyettese vette át. A cikkben arról is szó van, hogy az intézményben több oktató is megfertőződött, ezért hétfőn kezdeményezték a fenntartónál az intézmény bezárását és a távoktatás elrendelését.

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja és Észak-magyarországi ügyvivője megerősítette, hogy az igazgató valóban megfertőződött, de kollégái kérésére többet nem akart elárulni. Abban bízik, hogy az intézmény engedélyt kap majd a tantermen kívüli digitális munkarendre való átállásra.

A lap értesüléseit a Nemzeti Felnőttképzési és Szakképzési Hivataltól nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Azt írták: a hatályos jogszabályok értelmében minden egészséggel kapcsolatos adat a személyiségi jogok körébe tartozik, így erre vonatkozó tájékoztatás nem adható ki. Hozzátették: a szakképző intézményekben az őszi szünet ideje alatt megtörténtek az előirányzott fertőtlenítések.

Vasárnap az Ercsi Eötvös József Általános Iskola igazgatója, Orth László közölte, hogy intézmény egy tanítója váratlanul elhunyt, másik hét kolléga pedig betegség miatt nem tud dolgozni, ezért nem tudtak minden osztályba tanárt küldeni. Ercsiben be is kellett zárni az iskolát, Orth László a tankerület egyetértésével szerdára, csütörtökre és péntekre tanítási nélküli munkanapot rendelt el.