Népszava: Még több mint 60 iskolában lehet jelen a koronavírus

Népszava: Még több mint 60 iskolában lehet jelen a koronavírus

Gimnáziumi osztálytársak köszöntik egymást a jelenléti oktatás első napján a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola osztálytermében Nyíregyházán 2021. május 10-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a korábbinál már jóval kevesebben fertőződnek meg koronavírussal az oktatási-nevelési intézményekben, még mindig több mint 60 iskolában van hatályban jelenleg is valamilyen járványügyi intézkedés – derítette ki a Népszava, miután kérdéseket küldött az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi).

A szaktárca adatai szerint jelenleg az óvodák 0,15 és az iskolák 0,5 százalékában érintett egy-egy csoport vagy osztály a rendkívüli szünet, illetve a digitális munkarend elrendelésében. Korábban az Emmi azt a tájékoztatást adta, hogy mintegy 13 500 iskolai feladatellátási-hellyel lehet számolni, így ez alapján 65-70 iskolai helyszínt érinthet jelenleg valamilyen járványügyi intézkedés.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint azonban a hivatalos adatok nem minden esetben fedik a valóságot. Nagy Erzsébet, a PDSZ egyik ügyvivője a Népszavának azt mondta: több olyan esetről tudnak, amikor egy-egy diák megfertőződött, de hivatalosan nem rendeltek el számukra karantént, csak haza küldték őket gyógyulni.

Az érdekvédő szerint az is aggályos, hogy továbbra sincs kontaktkutatás, a fertőzött tanulók, pedagógusok lehetséges kontaktjait nem tesztelik. A lap érdeklődött az Emminél a tanárok, diákok teszteléséről is, de erre vonatkozó kérdésükre nem kaptak választ. 

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

AZ ÉLET MEG MINDEN PODCAST – Sajó Tamás

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?