Népszava: Tarlós indul a főpolgármesteri posztért

Népszava: Tarlós indul a főpolgármesteri posztért

Tarlós István Budapest fõpolgármestere látogatást tesz a ciszjordániai Betlehemben lévõ Aida menekülttáborban 2018. szeptember 3-án (MTI Fotó: Kallos Bea)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tarlós István indul a főpolgármesteri posztért 2019-ben. Már csak a kormány és a főváros között létrejött megállapodás bejelentésének körülményei kérdésesek, tartalmi ügyekben megszületett az egyezség – több egymástól független forrásból is erről értesült a Népszava.

A lap információi szerint Tarlós István és Orbán Viktor négyszemközt is tárgyaltak egymással, a több körös megbeszélések eredményeként teljesült a főpolgármester két legfontosabb feltétele: nem változtatnak Budapest közigazgatási rendszerén, és jelentős fejlesztési pénzekhez jut majd Budapest – még ha ezek nagy része a Miniszterelnökségen keresztül, Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár felügyeletével is érkezik majd.

A Népszava úgy tudja, hogy legkorábban a jövő hét elején jelenthetik be a megállapodást. A Fideszben úgy látják, Tarlósnak nincs esélyes kihívója a baloldalon, egy másik forrásunk azt mondta, a főpolgármesternek „gyakorlatilag minden feltételét teljesítették”.

Tarlós István a hvg.hu-nak nem cáfolta, de nem is erősítette meg a Népszava értesülését.

Jelöltség és fenntartások - Magyar Hang

Egy fórumot olvasgattam, ahol összegyűjtötték, miért nem vagyok alkalmas főpolgármesternek. Találtam néhány érdekes és számomra is meglepő észrevételt.

Tarlós István hónapok óta lebegtette, hogy indul-e a posztért, legutóbb épp a Népszavának nyilatkozott arról, hogy valószínűleg nem vállalja a következő ciklust. Bár hozzátette, lesz még egy megbeszélése a miniszterelnökkel.

Azt még nem lehet tudni, hogy kik lesznek az ellenfelei, amennyiben tényleg indul a főpolgármesteri posztért Tarlós István. Egyelőre Puzsér Róbert publicista az egyetlen, aki bejelentette, hogy elindulna.