Népszava: Zugló újra a csalásért elítélt Kupper András volt cégével szerződött

Népszava: Zugló újra a csalásért elítélt Kupper András volt cégével szerződött

Horváth Csaba (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zugló ismét a C-Ware kft-t bízta meg a parkolóautomaták „üzemkész állapotának biztosításával” – számolt be róla a Népszava. Mint felidézték, a C-Ware kft. a fővárosi parkolási piacon korábban egyeduralkodónak számító, később perbe vont Centrum Parkoló Kft. tulajdonosához, a csalásért jogerősen elítélt Kupper Andráshoz köthető. A vállalkozást Kupper még 2008-ban indította, üzletrészét azóta átadta bizalmi emberének, Szolyák Norbertnek, aki Kupper másik vállalkozását, a Body Guard Hungary Kft.-t is vezeti – írta lap.

A lap arra is emlékeztetett, a Zugló által 2017-ben és 2020-ban kötött, nagy vihart kavart parkolóautomata beszerzési és üzemeltetési szerződések az idén kifutottak, és bár az önkormányzat új tendert írt ki, az eredmény ismét ugyanaz lett, megint a C-Ware kft. nyert.

Az ügy kapcsán a Népszava megkereste Horváth Csaba zuglói polgármestert (MSZP), aki azt nyilatkozta, nem volt választásuk. – Nem hosszabbítottuk meg a szerződést, inkább új közbeszerzési eljárást indítottunk. A tenderre egyetlen ajánlat érkezett, a C-Ware Kft-től. Az új szerződés egy évre szól, addig megpróbálunk egy jobb konstrukciót kidolgozni – nyilatkozta. A mostani szerződés értéke nettó 168,7 millió forint, amiért cserébe naponkénti ellenőrzést, karbantartást, eseti hibaelhárítást, vandalizmusból eredő rongálások megszüntetését vállalják. 

Címkék: Zugló, Horváth Csaba