Népszavazáson dönt Svájc a melegházasságról

Népszavazáson dönt Svájc a melegházasságról

Képünk csak illusztráció. Szivárványszínû szív egy résztvevõ pólóján az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemû és queer emberek) fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásán a fõvárosi Andrássy úton 2018. július 7-én (Fotó:
MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az azonos neműek házasságáról és a meleg párok örökbefogadásáról is döntenek Svájcban a témában rendezett népszavazáson. A szövetségi kormány és a felmérések szerint az emberek majdnem kétharmada is az “igenek” mellett van - írta a hvg.hu.

Három, az LMBTQ-közösséget érintő témában tartanak népszavazást vasárnap Svájcban. Az ország az egyik utolsó Nyugat-Európában, ahol jelenleg nem engedélyezett az azonos neműek házassága, de ez megváltozhat, ha így döntenek a szavazók - írja a Reuters a referendum tétjéről.

A népszavazáson nemcsak a házasságkötésről, de arról is döntenek, hogy az azonos nemű párok gyermekeket fogadhassanak örökbe, továbbá arról is szavaznak, megnyissák-e a lehetőséget leszbikus pároknak a részvételre a spermadonor-programban.

A szövetségi kormány és a parlament már jóváhagyta a fentieket lehetővé tevő módosított törvényt, de a jobboldali Svájci Néppárt (SVP) népszavazást kényszerített ki a kérdésekben. A legutóbbi közvélemény-kutatás szerint az azonos neműek házasságát a válaszadók 63 százaléka támogatja.

Címkék: Svájc, egyenlőség