NER-lovagok a Digitális Jólét Programnak köszönhetik jólétüket

NER-lovagok a Digitális Jólét Programnak köszönhetik jólétüket

Hadházy Ákos korábbi társelnök az LMP kétnapos tisztújító kongresszusának helyett adó székesfehérvári szállodában 2018. május 26-án (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A digitális jólét program néhány NER-cég tulajdonosainak jólétét szolgálja – idézi a 444.hu Hadházy Ákost. Az ellenzéki képviselő véleményét a program lebonyolítását koordináló Digitális Jólét Nonprofit Kft. szerződéseinek listájára alapozta.

A portál a lista alapján nézett utána a történetnek. Mint írták, az állammal remek feltételekkel szerződők között az egyik legérdekesebb név a pár éves fideszes kormányzati szereplése után a Design Terminalt privatizáló Böszörményi Nagy Gergely. Böszörményi két cége kapott tízmilliókat a DJP-ből. Az egyik ilyen értelmében az aranytojást tojó cége, a CreaCity Szolgáltató Kft. 14,5 millió forintot kapott a Londonban rendezett, BETT nevű nemzetközi kiállítás magyar standjának grafikai és építészeti megtervezéséért, illetve a pavilon koncepciójának megalkotásáért.

A kiállítás nemcsak Böszörményi Nagyot emelte digitális jólétbe. A 310 négyzetméteres magyar standot felépítő Mobilsofa Kft. a feladatra 165 millió 300 ezer forintért szerződött, ha úgy tetszik, 533 ezer forintos négyzetméteráron építettek. Összehasonlításképpen: durván ennyibe kerül Budapest elit környékein egy luxusház négyzetméterének felépítése.

A szerződő felek között olyan sokirányú tehetségek is vannak, mint Kéringer Szabolcs jogász. Annak idején ő ellenjegyezte a Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó 4ig Nyrt. alapszabályát. Személyesen és ügyvédi irodája révén is több megrendelést kapott a digitális jóléti programban.