Nevet változtatott a Párbeszéd is

Nevet változtatott a Párbeszéd is

Szabó Rebeka és Tordai Bence a Párbeszéd 2023. március 26-i kongresszusán (Fotó: Párbeszéd, a zöldek pártja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vége a Párbeszéd Magyarországnak, mostantól a pártot Párbeszéd, a zöldek pártjának fogják hívni – jelentette be a Párbeszéddel a Zöld Magyarországért! elnevezésű rendezvényén Tordai Bence országgyűlési képviselő. A hvg.hu által is idézett Tordai a rendezvényen arról beszélt, hogy 15 éve alapították meg az LMP-t, majd később, tíz éve a Párbeszédet.

Ahogy a hvg.hu megjegyzi, a párt rendezvényét nem követték túl sokan: cikkük írásának pillanatában mindössze ötven ember figyelte online élőben Karácsony Gergely, Szabó Rebeka, Jávor Benedek, Szabó Tímea, V. Naszályi Márta, Tordai Bence és a párt alpolgármestereinek felszólalásait. (A teljes videót ide kattintva érik el.) A párt közösségi oldalain egyelőre a logót és a Facebook nevet cserélték le.

Egyébként nem a Párbeszéd az első olyan magyarországi politikai alakulat, amely az utóbbi időszakban a névváltoztatás mellett dönt: ahogy arról lapunk is beszámolt, a korábbi Jobbik Magyarországért Mozgalom február 25-én jelentette be, hogy Jobbik – Konzervatívok néven folytatják tovább.