Nevet változtatott az LMP

Nevet változtatott az LMP

Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese, akit a párt kongresszusa nagy többséggel társelnökké választott, beszél a kongresszus után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Loft Events Rendezvényteremben 2019. november 23-án. Jobbról Kendernay János, az LMP másik társelnöke. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megváltoztatta a nevét az LMP: mostantól ki fogják fejezni a zöldpártjellegüket, ezért az LMP - Magyarország Zöld Pártja hivatalos elnevezést használják – jelentette be szombaton Schmuck Erzsébet, a párt budapesti kongresszusának szünetében tartott sajtótájékoztatón. A párt MTI által is idézett egyik társelnöke közölte, hogy a rövidített elnevezés Zöldek lesz.

Schmuck Erzsébet azt is hangsúlyozta: ezzel jelezni akarják a társadalomnak, hogy létezik zöldpárt, van olyan szervezet, amelyre érdemes szavazni, amely kiáll az élhető környezetért. A politikus egyúttal kiemelte, hogy több ponton módosították az alapszabályukat. Változtattak a tagfelvételi rendszerükön is. Schmuck Erzsébet úgy fogalmazott, hogy „kinyitják” a pártot, amely sokkal hatékonyabban fog működni.

A párt társelnöke szerint készen állnak az ellenzéki együttműködésre, arra, hogy 2022-ben az ellenzék leváltsa a kormányt, és zöldprogrammal, zöldpolitikával haladhasson előre az ország.

Kendernay János, a párt másik társelnöke fontosnak nevezte a kongresszust. A rendezvény céljaként a felkészülést jelölte meg a 2022-es választásra. Minél dinamikusabb zöldpártot akarnak – hangoztatta, megjegyezve: az elmúlt egy-két évüket is értékelték.

Úgy vélekedett, hogy óriási a társadalmi igény a zöldügyek képviseletére. Hozzátette: pártjuk erkölcsi-politikai kötelességének érzi, hogy ezt ki tudja elégíteni. „Az elmúlt hónapokban markáns zöldügyeket vállaltak fel, amelyek »az orbáni rendszer« meghaladásáról szólnak” – mondta Kendernay János. Azt is hangoztatta, hogy zöldügyekben pártjuk az egyik leghitelesebb politikai erő. A társelnök azt is bejelentette, hogy új elnökségi tagjuk van, a Debrecenben politizáló Jakab Fruzsina, aki sokat tett azért, hogy a zöldügyek hangsúlyt kapjanak Kelet-Magyarországon.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.