Nézőpont: az ellenzéki választók harmada nem tud kire szavazni

Nézőpont: az ellenzéki választók harmada nem tud kire szavazni

Fotó: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki szavazók közel egyharmada nem tud pártot választani – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából.

A kormányközeli intézet felmérése szerint egy most vasárnap tartott választáson a Fidesz-KDNP 55 százalékos támogatottsággal rendelkezne, az ellenzéki pártok közül hat-hat százalékkal a Demokratikus Koalíció és a Mi Hazánk, illetve öt százalékkal a Kétfarkú Kutya Párt jutna be a parlamentbe.

Fej-fej mellett áll a Jobbik és a Momentum (4-4 százalék), míg az MSZP, az LMP és a Párbeszéd a szavazatok 1-1 százalékára számíthatna, immár tartósan távol kerülve az önálló parlamentbe jutás lehetőségétől.

A magyar választók 12 százalékáról egyértelműen kiderül, hogy bár kritikusak a kormányfő munkájával szemben, mégsem tudnak olyan ellenzéki pártot megnevezni, amelyre leadnák szavazatukat. Vélelmezhető, hogy az ellenzéki szavazók közel egyharmada kiábrándult a baloldali pártokból, s ez igazolja az ellenzékváltó hangulat feltételezését.