Nincs internet az SZFE épületeiben

Nincs internet az SZFE épületeiben

Tiltakozás a színművészeti egyetemnél (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) blokád alá vont Vas és Szentkirályi utcai épületében kedden 18 óra óta nincsen internet – értesült a hvg.hu.  A hallgatók úgy tudják, reggel 7-kor kapcsolják majd vissza az estére lekapcsolt internetet, és ez mostantól kezdve minden nap így lesz. Erről azonban hivatalos tájékoztatást nem kaptak.

Az egyetemfoglalók megerősítették, hogy ugyan látják a wifit, de az az épületekben – és a kollégiumban – nem működik. Technikai hiba már korábban is előfordult, de azt furcsa véletlennek tartanák, ha valamilyen hiba miatt mindkét épületben épp most egyszerre tűnt volna el a net.

A hallgatók 18 órakor kezdtek volna el fórumozni, amelyhez elengedhetetlen az internethozzáférés, hiszen a vírushelyzet miatt nem lehetnek hetvennél többen az Ódry Színpadon, így aki nincs jelen, videochaten keresztül szokott bekapcsolódni.

Mint ismert, kedden keményített be az SZFE új vezetése, közleményében a „tanköztársaságot” kezdve befejezettnek tekinti, attól a továbbiakban elhatárolódik, annak infrastrukturális és pénzügyi feltételeit pedig nem biztosítja.