Nincs még új miniszter, két hétig Rogánhoz kerülnek a lemondott Palkovics feladatai

Nincs még új miniszter, két hétig Rogánhoz kerülnek a lemondott Palkovics feladatai

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) kormányülésen vesz részt a Karmelita kolostorban 2022. október 19-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A technológiai és ipari miniszter feladat- és hatáskörének gyakorlásával a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert bízom meg – jelent meg a Magyar Közlönyben hétfő késő este Orbán Viktor aláírásával. A határozatban az is olvasható, hogy a rendelet november 15-én lép életbe és december 1-jén hatályát veszti.

Palkovics László múlt szerdán mondott le, de a kormány napokig nem erősítette meg a hírt, majd hétfőn jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy tényleg ez történt és Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta a lemondást. Azt is közölte, hogy az újonnan kinevezendő Lantos Csaba miniszter vezetésével új, energiaügyi minisztérium áll majd fel, a Technológiai és Ipari Minisztériumot pedig megszüntetik, a feladatait szétosztják. A Miniszterelnöki Kabinetirodát Rogán Antal vezeti.