Nincs meglepetés: Kövér Lászlót jelölte házelnöknek a Fidesz-frakció

Nincs meglepetés: Kövér Lászlót jelölte házelnöknek a Fidesz-frakció

Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidelitas XVIII. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Puskás Aréna konferenciatermében 2021. november 20-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalosan is megalakult a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja. A 117 fős kormánypárti frakció az alakuló ülésen egyhangúlag döntött arról, hogy Kövér Lászlót jelöli az Országgyűlés elnöki tisztségére – olvasható a nagyobbik kormánypárt közleményében.

A Ház törvényalkotásért felelős alelnöki posztját Hende Csaba, az országgyűlési alelnöki tisztséget Jakab István és Lezsák Sándor töltheti be az elkövetkező négy évben. A frakció egyhangú szavazással újból frakcióvezetővé választotta Kocsis Mátét, aki kormánytag is lehetett volna, de nem élt a felajánlott lehetőséggel.

A frakcióvezető-helyettesi tisztségeket Vitályos Eszter, Selmeczi Gabriella, Kubatov Gábor pártigazgató, Balla György frakcióigazgató és Ovádi Péter tölti be.