Nincs újabb áldozata a koronavírusnak

Nincs újabb áldozata a koronavírusnak

A kiskunfélegyházi Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény idős lakója megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját 2021. augusztus 9-én (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 35 új fertőzöttet regisztráltak, ugyanakkor a járvánnyal összefüggésben senki sem hunyt el – erről írt a járványügyi tájékoztatás céljából létrehozott kormányzati honlap. Keddi beszámolójuk szerint jelenleg 87 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 64 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 52 ezren már fel is vették azt.

Összesített statisztikájuk szerint beoltottak száma 5 654 096 fő, közülük 5 494 110-en már a második oltást is megkapták. A járvány kezdete óta összesen 810 046-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, míg az elhunytak száma változatlanul 30 037 fő. A tájékoztatás szerint az aktív fertőzöttek száma pedig 20 976 főre csökkent. – A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. Őket arra kérjük, hogy regisztráljanak oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztrációt követő pár napon belül már időpontot is tudnak foglalni – írják.

A gyerek oltásával kapcsolatban pedig azt jegyzik meg: „Folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is. A 12-17 éves korosztályban eddig 189 ezren regisztráltak oltásra és 152 ezren (80 százalék) már fel is vették azt. Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpont foglalással teheti meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra vagy az a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető. Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 év közöttiek oltására: a Pfizer és a Moderna.”