Nem találják a munkát Hoppál Péter feleségének hétmilliós kifizetése mögött

Nem találják a munkát Hoppál Péter feleségének hétmilliós kifizetése mögött

Hoppál Péter szavaz (Fotó: Facebook/Dr. Hoppál Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folyamatban vannak a rendőrségi feljelentések a pécsi önkormányzat kommunikációs cége, a Pécsi Kommunikációs Kft. átvilágítása során feltárt ügyek, köztük Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő feleségének szerződése kapcsán – értesült az rtl.hu

Az önkormányzati cég arról tájékoztatta a portált, hogy a jelenleg Pécsen magyar-német tanárként dolgozó Hoppálné Erdő Judit 2016. január 1-től 2018. május 31-ig állt megbízási jogviszonyban a cég jogelődjével, a Pécsi Kreatív Központ Kft.-vel, ami végül közös megegyezéssel szűnt meg. Szerződése alapján Hoppál Péter feleségének feladata az önkormányzati cég ügyfeleitől megrendelt, a nyilvánosságnak szóló hirdetmények, marketing- és kommunikációs eszközök szövegeinek korrektúrázása volt. Ezért havi bruttó 250 ezer forint illette meg, így két és fél év alatt összesen 7 250 000 forint bruttó díjazásban részesült.

A Pécsi Kommunikációs Kft. tájékoztatása szerint a cégnél zajló átvilágítás során nem találtak olyan dokumentumot, ami igazolná, hogy Hoppál Péter feleségének megbízási jogviszonya során történt volna teljesítés. Nincsenek megrendelők, teljesítési igazolások, levelezések vagy bármilyen valós tevékenységre, munkavégzésre utaló bizonyíték. Nincs olyan cikk, hirdetés vagy marketing- illetve kommunikációs anyag, ami igazolhatóan járt volna a megbízottnál – írta a pécsi önkormányzati cég. Pedig állításuk szerint a szerződés rendelkezik a teljesítés igazolásának szükségességéről a megbízásos jogviszony időtartama alatt. Vagyis álláspontjuk szerint a havi díjak kifizetése a teljesítés igazolása nélkül történt, a szerződéses rendelkezések ellenére.

A cég dolgozóinak nyilatkozata alapján az átvilágítás során megállapították, hogy dr. Hoppálné Erdő Judit a cégnél irodával vagy munkaállomással nem rendelkezett, a társaság székhelyén mindössze néhány alkalommal járt a 2017. évben, jogviszonyának ügyintézése kapcsán, tehát nem munkavégzés céljából. A pécsi önkormányzati cég szerint a rendelkezésre álló adatokból az a gyanú merült fel, hogy a megbízás fiktív volt, a kifizetések teljesítés nélkül történtek, emiatt rendőrségi feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen.

„Minden, a feleségemmel kapcsolatos híresztelés a baloldal aljas hazugsága. A baloldalról tudjuk, hogy a jelenlegi és régi vezetőjük szerint hazudtak reggel, délben és este. Pécsett is ezt műveli a baloldal. Nekik semmi sem drága, közszereplőnek nem minősülő családtagokat is belerángatnak a kampányba” – így reagált Hoppál Péter telefonon az rtl-nek.

Pécset 2009 és 2019 között a fideszes Páva Zsolt polgármester vezette, Hoppál Péter 2010 óta a térség országgyűlési képviselője. Az ellenzéki Péterffy Attila 2019-es győzelme után indultak átvilágítások a városban.

Címkék: Pécs, Hoppál Péter