NNI: Nincs bűncselekmény a Borkai-féle földügyben

NNI: Nincs bűncselekmény a Borkai-féle földügyben

A győri Audi alapkőletétele
2011-ben. A Borkai, az Orbán meg a letarolt táj (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszüntette az eljárást a rendőrség az Audi győri Logisztikai Központjának létesítése előtti földügyekben – írja a 444.hu. A portál cikkében szerepel, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztályának határozata szerint „a cselekmény nem bűncselekmény”.

Borkai Zsolt yachtos szexbotrányának folyományaként bukkant elő újra az a 2012-es történet, mely szerint Borkai Zsolt, Győr polgármestere megsúgta bizalmasának és – a yachtos szexfilm másik főszereplőjének – Rákosfalvy Zoltánnak, az Audi mely területen tervezi megépíteni új logisztikai központját. A sajtóbeszámolók szerint Rákosfalvy az információ birtokában 1,5 milliárd forintért felvásárolta az érintett ingatlanokat, hogy azokat az átminősítésük után, rövid időn belül már 7 milliárd forintért adja tovább.

Az ügyben Tényi István, a Transparency International, Hadházy Ákos és Juhász István is bejelentést, illetve feljelentést tett. Véleményük szerint a tárgyban megjelent újságcikkek arra utalnak, hogy az ügyletből kifolyólag Győr város önkormányzatát vagyoni hátrány érte. A Transparency nevében eljáró Ligeti Miklós ezen felül feltételezte, hogy az Audit is anyagi hátrány érhette, Hadházy Ákos pedig hivatali visszaélést és hűtlen kezelést is feltételezett. Juhász pedig azt, hogy Borkai Maldiv-szigeteki utazásain helyezte el a földügyletekből származó pénzösszegeket külföldi bankszámlákon, amivel pénzmosást követett el.