NNK: az egészségügyi szolgáltatók ügyeleti rend szerint működnek

NNK: az egészségügyi szolgáltatók ügyeleti rend szerint működnek

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A karácsonyi ünnepek alatt és utána, a munkaszüneti napokon az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

A háziorvosi és fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletet ellátó helyek a szokásos ünnepnapi rendnek megfelelően fogadják a sürgősségi ellátásra szorulókat. Budapest és Pest megye sürgősségi és akut ügyeleti beutalási rendje a www.mentok.hu/wp-content/uploads/2021/01/2021.-evi-beutalasi-rend-20210111.pdf linken érhető el - tudatták.

Emlékeztettek: az év minden napján, 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat a munkaszüneti napokon is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel. Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata a 06 80 20 11 99 ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást  – olvasható a közleményben.

Címkék: NNK

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg