NNK: egy vizsgált városban csökken a koronavírus-koncentráció

NNK: egy vizsgált városban csökken a koronavírus-koncentráció

A debreceni Nagytemplom esti kivilágításban (Fotó: takacsja/Indafotó/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a 46. heti adatok alapján Debrecenben emelkedő tendenciát mutat, míg több városban, így Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon a koncentráció már eleve emelkedett állapotú – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfői tájékoztatásából. A változás tendenciája többnyire stagnáló, a mérsékelt koncentrációt mutató településeken is.

A vizsgált városok közül Békéscsaba volt az egyetlen, ahol mérsékelt a vírus koncentrációja, és csökkenő tendencia várható.

Az NNK emlékeztetett: a szennyvíz vizsgálata mindazokról információt szolgáltat, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is. – Vizsgálataink megerősítik, hogy a koronavírus jelenléte továbbra is elterjedt az ország egész területén. Az NNK által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezett magatartás és a járványügyi szabályok betartása – írták.