Novák Előd letépte a budapesti Városházáról a szivárványos zászlót

Novák Előd letépte a budapesti Városházáról a szivárványos zászlót

A budapesti Városháza falához támasztott létra 2020. augusztus 16-án (Fotó: Mi Hazánk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eltávolította a szivárványos zászlót a budapesti Városházáról Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, aki ezért a rendőrök előállítottak – derül ki a párt vasárnap esti közleményéből.

Mint írták, „a Mi Hazánk Mozgalom szerint ennek a családellenes jelképnek nincs helye az utcán, pláne nem a fővárosi önkormányzat homlokzatán”, ezért Nagy Attila fővárosi elnökük és más aktivistáik segítségével Novák Előd egy 15 méteres tűzoltólétráról eltávolította.

A Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai először még visszaszerezték egy közeli szemetesből a szivárványos zászlót, ám Novák Előd az időközben a helyszínre érkező rendőrök gyűrűjéből egy nagy futással ismét egy városházától távol eső kukába dobta, majd visszasétált a tűzoltólétráért, s ekkor állították elő.

Ferencvárosi futballszurkolók egy csoportja péntek éjjel leszaggatta és a képek tanúsága szerint meg is gyújtotta a ferencvárosi városháza épületére kifüggesztett szivárványos zászlót, egyiküket vasárnap elő is állították a rendőrök.