Novák Katalin elárulta, miben fogja erősíteni a magyarokat

Novák Katalin elárulta, miben fogja erősíteni a magyarokat

Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök 2022. március 24-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Párbeszéd pénteken arra kérte a köztársasági elnököt, hogy az államfő, „ha már annyit beszélt arról”, hogy az egész nemzetet képviseli és szeretne valamilyen fajta egységet megjeleníteni, akkor „nagyon sokat segítene az ország sebein, ha például tiszteletét tenné valamelyik pride-rendezvényen”.

Minden bizonnyal erre válaszul született meg Novák Katalin friss Facebook-posztja, amelyben tételesen felsorolja, hogy köztársasági elnökként miben fogja erősíteni a magyarokat. 

1. A családokért továbbra is dolgozik: azért, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen és biztonságban felnevelkedhessen, hiszen a jövő a gyermekekben van. A megfogant emberi életet minden körülmények között védeni fogja.

2. Kiáll azért, hogy a nők szabadon kiteljesedhessenek családjukban és hivatásukban egyaránt, és minél több lehetőségük legyen a boldogulásra.

3. Számíthatnak rá azok is, akik rosszabb körülmények között, nehéz helyzetben élnek. Fellép az elesettekért, illetve azokért, akiket kevésbé hallunk, látunk.

4. Feladatának tartja, hogy a tehetséges fiatalok mellett álljon, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból.

5. Hiszi, hogy a XXI. században még jobb, szebb, békésebb, gazdagabb és biztonságosabb életet lehet teremteni és közösen kell dolgozni egy „szerethető, mosolygós Magyarországért, ahol jó megszületni, családot alapítani és megöregedni”.

Novák Katalin a Telexnek nemrég arról beszélt: a Pride-ra eddig sem ment el, nem tervezi a jövőben sem, hogy azon részt venne.