Novák Katalin férje: Ami engem illet, maradok a kaptafánál

Novák Katalin férje: Ami engem illet, maradok a kaptafánál

Novák Katalin köztársasági elnök érkezik, mellette férje, Veres István az ünnepélyes beiktatási díszceremóniára az Országház főlépcsőjén, a Kossuth téren 2022. május 14-én. Jobbra Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Irodájának vezetője, az államfő főhadsegédje (j2) (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lép a first ladyk nyomába Magyarország első first gentlemanje: Veres István továbbra is pénzügyekkel fog foglalkozni – derül ki a Mandinernek adott interjújából.

A karitatív tevékenység Novák Katalin elnöki profiljának része lesz – derül ki Veres István Mandinernek adott interjújából. A Magyar Nemzeti Bank pénz-és devizapiaci igazgatója Novák Katalin szombaton beiktatott köztársasági elnök férje, a következő öt évben „first gentlemanként” is folytatja. Már korábban ismert volt, hogy Veress István megtartja pozícióját a Magyar Nemzeti Bankban, most pedig az is kiderült, a first gentleman profilja a pénzügyi tudatosság terjesztése lehet, de a szükségesnél több protokolláris feladatot nem tervez vállalni.

 – Lesznek olyan ügyek, amelyeket eddig a hivatal­ban lévő köztársasági elnök felesége karolt fel, és ebben a ciklusban maga a köztársasági elnök fog velük foglalkozni. A feleségemnek a család, az elesettek megsegítése, a többletsegítségre szorulók felkarolása mindig is szívügye volt, ezzel elnökként is kiemelten foglalkozik majd. Számítunk Herczegh Anitára is, aki first ladyként eddig is kiválóan végezte a munkáját, és nagy kár lenne veszni hagyni a tudását, tapasztalatát. Ami engem illet, maradok a kaptafánál – jelentette ki Veress István. – A pénzügyekhez értek, ebben érzem magam igazán hitelesnek. Néha elcsodálkozom azon, milyen alapvető pénzügyi ismeretek nem természetesek a többség számára. A devizahitel-válság is rámutatott, mekkora a jelentősége annak, hogyan kezeljük a család pénzügyeit. Jó, ha tudjuk, mit jelent a kamatláb, a futamidő, a kockázatoknak való kitettség. Ha egy gyerek megtanulja, hogyan lehet tudatos a pénzügyei kezelésében, felnőttként is könnyebben jut majd egyről a kettőre. Ezért tervezem, hogy segíteni fogok azoknak a gyerekeknek, fiataloknak, családoknak, amelyeknek az átlagnál is nagyobb szükségük van erre a pénzügyi tudatosságra – mondta terveiről a first gentleman.

– Ha az ország érdeke úgy kívánja, és a feleségemet is támogatni tudom a jelenlétemmel, természetes, hogy ott leszek mellette. Ez már nem arról szól, hogy van-e kedvem hozzá, vagy én személyesen vágyom-e bármilyen reflektorfényre. Kati hosszú ideig töltött be magas kormányzati pozíciót, és soha egyikünk sem igényelte kizárólag protokoll­szempontok miatt, hogy ott legyek, ahol valójában nincs szükség rám. Tehát biztosan lesz sok olyan tárgyalás, utazás, amikor nem tartok vele – mondta a protokolláris feladatokkal kapcsolatban. 

Veress István elárult néhány információt a három gyermeket nevelő család életéről is, például elmondta, a családdal kapcsolatos feladatokat mindig közösnek tekintették.