Novák Katalin férje first gentlemanként is a magyar aranytartalék kezelője maradhat

Novák Katalin férje first gentlemanként is a magyar aranytartalék kezelője maradhat

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Novák Katalin férjének jegybankos munkáját nem érinti, hogy felesége köztársasági elnök lesz – írja az Rtl.hu. A hírportál megkeresésére a jegybank ugyanis azt közölte, hogy „Veres István az MNB Pénz- és devizapiaci igazgatóságát vezeti. Feladatai ellátására a házastársa jelenlegi vagy jövőbeni tisztsége nincs hatással”. 

A portál szerette volna megtudni, hogy Veres István Magyarország első first gentlemanjeként fenntart-e majd saját titkárságot, amelyet a törvény – amennyiben közéleti tevékenysége indokolja – lehetővé tesz, ám erre a kérdésre nem kaptak választ. Ahogyan arra sem, hogy a köztársasági elnök házastársaként hogyan képzeli el közéleti szerepét és milyen ügyekkel szeretne kiemelten foglalkozni.

A cikk felidézi, hogy kormányközeli KESMA alá tartozó Origo 2018-ban úgy jellemezte Veres Istvánt, mint „az ember, aki a magyar aranytartalékot kezeli”.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten, a kormányinfón jelentette be, hogy Novák Katalint jelöli a Fidesz az államfői posztról hamarosan leköszönő Áder János helyére. A politikus emiatt december 31-i hatállyal lemond a családokért felelős miniszteri tisztségéről.