Novák Katalin is részt vesz a Balaton-átúszáson

Novák Katalin is részt vesz a Balaton-átúszáson

A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában, ahol átadta a miniszteri kinevezési okmányt Tuzson Bence igazságügyiminiszter-jelöltnek és Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszterjelöltnek a Sándor-palotában 2023. július 4-én. (MTI/Sándor-palota/Kékesi Donát)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A halasztás után is csaknem telt ház lesz vasárnap a 41. Lidl Balaton-átúszáson, amelyet Novák Katalin köztársasági elnök is teljesít.

Az időjárás miatt vasárnapra halasztott eseményen a visszalépések után is több mint 11 000 amatőr sportoló rajtol a három versenyszám valamelyikében – írják a szervezők lapunknak elküldött közleményükben. A klasszikus, „bakancslistás” Révfülöp-Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot 9 500-an tervezik teljesíteni. Köztük lesz Novák Katalin is, a köztársasági elnök férjével együtt, első alkalommal ússza át a Balatont a csaknem 200 vitorlásból és kishajóból kialakított úszófolyosóban. Az előrejelzések szerint kellemesen meleg, 25-26 fokos, de kicsit hullámzó vízben kell teljesíteni az idei úszást – áll a közleményben.

A köztársasági elnök a Facebookon is elbüszkélkedett azzal, mire készülnek, és posztja tanúsága szerint egyedinek tűnő, saját monogramos, piros-fehér-zöld szerelésben fog illetve fognak pompázni. 

Mint az MTI felidézi, a Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-átúszást eredetileg szombaton rendezték volna, de a bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt csütörtökön a halasztás mellett döntöttek. A választott távot teljesítők a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható 50 százalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponnal lesznek gazdagabbak.