Novák Katalin kabinetfőnöke lehet a felmentett Schanda Tamás

Novák Katalin kabinetfőnöke lehet a felmentett Schanda Tamás

Schanda Tamás (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök kabinetfőnöke lehet Schanda Tamás, az innovációs minisztérium indoklás nélkül felmentett államtitkára – értesült a Telex.

A lap több információval is igyekezett alátámasztani értesülését. Így például azzal, hogy a brüsszeli székhelyű Katolikus Családszervezetek Európai Föderációja közelgő közgyűlésének programja szerint május 4-én délután előadást tart Schanda Tamás, akinek a neve mellett a „Magyarország megválasztott köztársasági elnökének kabinetfőnöke” titulus szerepel. Az MTI programelőzetesében szintén szerepel ez a program úgy, hogy „Schanda Tamás (Novák Katalin kabinetfőnöke)”.

A Telex kereste szombaton délelőtt a politikust, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az információt. Annyit közölt, hogy mindent „a megfelelő időben” el fog mondani. Keresték Novák Katalin sajtóosztályát is, de cikkük megjelenéséig nem kaptak választ a kérdéseikre.

A péntek esti Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint Orbán Viktor javaslatára Áder János április 30-ai hatállyal felmentette Schanda Tamást, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkárát, aki egyben miniszterhelyettes is volt. Indoklás nem volt.