Novák Katalin: Otthonfelújítási programot indít a kormány jövő év elejétől

Novák Katalin: Otthonfelújítási programot indít a kormány jövő év elejétől

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszél a "Ha a párod bántana, tudnád, kihez fordulj segítségért?" címmel a kapcsolati erőszak ellen, az Ökumenikus Segélyszervezet által indított országos kampány sajtótájékoztatóján a budapesti ProSit bisztróban 2020. február 17-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Otthonfelújítási programot indít a kormány január 1-jétől – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin közölte, a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonuk felújítási költségeinek a felét átvállalja az állam, legfeljebb három millió forintig. A 2015-ben indított otthonteremtési program új elemének igénylésének nem feltétele a csok igénylése.

Novák Katalin október 1-től tárca nélküli családügyi miniszterként látja el a feladatokat, amelyeket korábban családügyi államtitkárként. Kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságában arról beszélt: minden idők legnagyobb otthonteremtési programját terjesztik majd a kormány elé. Utalt arra is, hogy az új otthonteremtési program keretében nem készülnek bérlakásprogramra.