Novák Katalin szerint a nők ereje abban áll, hogy kevesebbet keresnek a férfiaknál, de mások terhét is cipelhetik

Novák Katalin szerint a nők ereje abban áll, hogy kevesebbet keresnek a férfiaknál, de mások terhét is cipelhetik

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szeretek sütni, jó érzés tudni, hogy ha a hozzávalókat a megadott módon összekeverem, nagyjából mindig ugyanazt a végeredményt kapom – indította aktuális nőügyi elemzését Novák Katalin családokért felelős miniszter, aki elárulta, az élet nem olyan, mint egy sütemény receptje. – Nincsenek receptek, a kockázat is nagyobb – figyelmeztetett mindenkit Facebook-videójában a politikus.

– Ma arra keressük a választ, hogy lehet sikeres, erős egy nő, hogyan teljesedhet ki – mondta a miniszter, aki szerint egyszerűbb, ha azt nézzük, hogy mit ne tegyen egy nő. Ne higgye el például, hogy a nőknek folyamatosan versenyezniük kell a férfiakkal, hogy életük minden pillanatában össze kellene mérni magukat velük, és legalább olyan beosztással, legalább olyan fizetéssel kell rendelkeznie, mint egy férfinak. Ne higgye el azt sem, hogy választani kell a gyermekvállalás, és a komoly szakmai munka, és felelősségteljes beosztás között. Ne higgye el, hogy egy nő ne élhetné meg szabadon a kiteljesedését, úgy hogy „csak” a családjának él.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=224659149173546

A döntés a nők kezében van, mégsem könnyű meghozni ezeket a döntéseket. Nehéz vállalni a házasság és a gyermeknevelés felelősségét, hiszen az lemondással jár a miniszter szerint. Nem könnyű egy családról gondoskodni a munka, és a hivatás mellett, mondta, de ezek a nehéz döntések teszik igazán erőssé a nőket.

Mert a nők erősek – húzta alá Novák Katalin. Annyi erőt kaptak a nők, hogy a vállukon nem csupán a saját, de mások terheit is képesek elvinni. – Vállaljuk hát a felelősséget, merjünk bátor döntéseket hozni – szólította fel hallgatóságát a miniszter. – Ne mondjunk le a privilégiumainkról egy rosszul értelmezett emancipációs küzdelemben – tette hozzá.

– Éljük meg a nők és a férfiak különbségéből fakadó összhang szépségét és lehetőségét. Merjünk igent mondani a gyermekre, merjünk jelen lenni ott, ahol senki más nem helyettesíthet bennünket – fogalmazott. – Merjünk örülni az életnek! Örüljünk, hogy nőnek születtünk! Örüljünk, hogy életet adhatunk, örüljünk, hogy megadatott számunkra a szeretet, és a másokról való gondoskodás szépsége.

A korábbi gondolataival első látásra ellentmondásba keveredve a miniszter úgy folytatta, hogy a nők éljék meg, és élvezzék azt a csodát, hogy alkotó, gondolkodó nőként hivatásukban is kiteljesedhetnek, de az életadás csodájában is részesedhetnek. – Recept nincs, de az út ott van mindannyiunk előtt, merjünk rálépni – foglalta konyhai keretbe filozófiáját Novák Katalin.