Novák Katalin szerint jelenleg nem életszerű, hogy emeljék a pedagógusbéreket

Novák Katalin szerint jelenleg nem életszerű, hogy emeljék a pedagógusbéreket

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szükség lenne a pedagógusok béremelésére, de az nem időszerű – ezzel ütötte el az ATV főmunkatársának kérdését Novák Katalin családokért felelős tárcanélküli miniszter a a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón kedden – idézi az elhangzottakat a 444.

A kérdés arra vonatkozott, hogy gondolkodik-e a kormány a pedagógusbér-számítás megváltoztatásán. A 2013-ban bevezetett, és jelenleg is érvényben lévő életpályamodell szerint ugyanis a tanárok bérét nem a mindenkori, hanem a 2014-es minimálbér 101 500 forintos összegéből számolják.

Novák érvelése szerint nincs vita arról, szükség van az emelésre. Ugyanakkor „a pedagógus életpálya nem minimálbérhez kötött. Ilyen értelemben ez egy olyan felvetés, ami megváltoztatná a mostani logikáját a pedagógus életpályának. Én nem érzem azt életszerűnek, hogy változtassunk a jelenlegi logikán alapjaiban. Azon, hogy egyébként a pedagógusoknak a bérét kell emelni, ezzel nem tudnék vitatkozni, és nem is szeretnék”.