Novák Katalinnak bemutatták Magyarország fegyveres védelmi tervét

Novák Katalinnak bemutatták Magyarország fegyveres védelmi tervét

Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Kun Szabó István, az államfő főhadsegédje a Honvédelmi Minisztériumban március 28-án (Fotó: MTI/Kékesi Donát)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bemutatták a Magyar Honvédség vezetői – Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka – Magyarország fegyveres védelmi tervét Novák Katalin megválasztott köztársasági elnöknek, aki májusi hivatalba lépése után a honvédség főparancsnoka lesz. – Nekünk, az ország vezetőinek az a feladatunk, hogy megőrizzük a békét és megvédjük a magyar embereket – írta ki a Facebookra a leendő államfő.

Ruszin-Szendi Romulusz az MTI beszámolója szerint közmédiának nyilatkozva azt mondta: a megválasztott köztársasági elnöknek jelentette, milyen feladatai, képességei vannak a honvédségnek. Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos feladatokról és tervekről is tájékoztatást adott Novák Katalinnak, és arról is beszámolt neki, hol vannak jelenleg bevetésen magyar katonák. A déli határ mentén folyamatosan támogatják a rendőrség munkáját, és szövetségi kötelezettségeket teljesítve a világ több pontján jelen vannak.

Címkék: Novák Katalin