Novák Katalint meghívták II. Erzsébet temetésére

Novák Katalint meghívták II. Erzsébet temetésére

A II. Erzsébet brit királynőnek koporsóját szállító halottaskocsi az edinburghi Royal Mile-on, amint Balmoralból a hivatalos skóciai királyi rezidenciára, az edinbrughi Holyrood-palotába tart 2022. szeptember 11-én (Fotó: MTI/AP/PA pool/Jane Barlow)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghívást kapott Novák Katalin és házastársa a múlt hét csütörtökön, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet brit királynő szeptember 19-i temetésére – ezt a Sándor-palota közölte a Telexszel. Az államfő részt vesz a búcsúztatáson.

Arról egyelőre nem tudni, hogy mekkora küldöttséggel érkeznek, illetve hogy Orbán Viktor is kapott-e meghívást az eseményre. Erről a portál már érdeklődött Havasi Bertalannál, de egyelőre nem kaptak választ.

A néhai brit királynőt életének 97., uralkodásának 71. évében, csütörtök este érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában. A búcsúszertartás szombaton a Westminster-apátságban, a monarchia ősi koronázó templomában lesz. A királynőt ugyanaznap egykori legnagyobb angliai vidéki rezidenciáján, a London nyugati határában fekvő Windsor kastélyában helyezik végső nyugalomra, ott, ahol néhai édesapja, az 1952-ben elhunyt VI. György király és II. Erzsébet tavaly áprilisban, életének századik esztendejében elhunyt férje, Fülöp edinburghi herceg is nyugszik.