Országos toborzókampányba kezd a honvédség

Országos toborzókampányba kezd a honvédség

Magyar Honvédség (Fotó: Magyar Honvédség / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Országos toborzókampányt indít a honvédség, hogy minél többen megismerhessék a honvédség által kínált szolgálati formákat és életpálya-lehetőségeket – írja az MTI a Honvédelmi Minisztérium közleményére hivatkozva. A toborzókampány nyitórendezvénye hétfőn Budapesten, a Bálnában kerül majd sor.

A közlemény szerint a háború, a migráció és az Európát érő biztonsági kihívások rámutattak, hogy a veszélyek korát éljük, a béke és a biztonság felértékelődött. Magyarország biztonságának és védelmének megerősítése érdekében kiemelt feladat a Magyar Honvédség megerősítése, megfiatalítása és modernizálása.

Hozzátették, a honvédségben „jelenleg is zajlik a fiatalítás”. Mint korábban lapunk is megírta, ennek jegyében hozott a kormány egy rendeletet, így a háborús veszélyhelyzetre hivatkozással különösebb ok és hivatkozás nélkül elküldhetik a hadseregből azokat, akik elmúltak 45 évesek, és legalább 25 évet töltöttek tényleges szolgálati viszonyban. Eddig már száznál is több főtisztet és tábornokot mentettek fel, és február elején elkezdődött az alakulatparancsnokok pontozása. Az ellenzék szerint valójában tisztogatás zajlik, a minisztérium valójában olyan tiszteket, tábornokokat rúg ki „kénye-kedve szerint”, akik a katonai karrierjük jelentős részét a NATO-ban töltötték, több misszió megjártak, értik ezt a világot. 

A honvédelmi tárca közleménye így folytatódik: most induló toborzási kampányban különösen azoknak a fiataloknak a jelentkezését várják, akik készek és szeretnének tenni a haza, családjuk és szeretteik védelmében. A toborzási kampány a következő hónapokban nemcsak a toborzási irodákban zajlik majd, hanem az interneten és különböző médiafelületeken, emellett országszerte toborzási rendezvényeket is tartanak.