Nyertek a civilek Balatonföldváron, nem épül kikötő a strandon

Nyertek a civilek Balatonföldváron, nem épül kikötő a strandon

Balatonföldvár látképe (Fotó: a város Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatályon kívül helyezte a bíróság a hatalmas vitorláskikötő építési engedélyét – tájékoztatta a 24.hu-t a Mosolygó Balatonföldvárért Egyesület, amely két éve támadta meg a Pécsi Közigazgatási Bíróságon a Veszprém megyei Kormányhivatal határozatát.

A kormányhivatal engedélyezte volna, hogy a balatonföldvári Nyugati strand területén, a fürdőhelyet kettévágva egy 175 hajó befogadására alkalmas kikötő épüljön.

Az egyesület azt írta: a bíróság az önkormányzat szabályzata alapján hozta meg döntést, vagyis úgy ítélte meg: ha a Nyugati strandra kikötő épül, akkor annak törvényben rögzített funkciója megváltozik. Az építendő két mólószár által bekerített területen fürdeni tilos, tehát közel 100 méter partszakasz válik fürdőzésre alkalmatlanná.

Az egyesület közölte: a tagság nem kikötőépítés ellenes, csupán a helyszínválasztást kifogásolták, az eljárás során pedig az évi negyvenezer strandlátogató érdekeit képviselték a 175 hajótulajdonos bérlővel, a tulajdonossal és a balatonföldvári önkormányzattal szemben.