Nyilvános listát vezetne a pedofilokról a Fidesz

Nyilvános listát vezetne a pedofilokról a Fidesz

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetőjeként sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgáljuk és szigorítani fogjuk úgy, hogy a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk – közölte a Facebook oldalán Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetőjének megfogalmazása szerint undorító az, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítéletét pedig felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte. Szerinte a volt diplomatának ahelyett, hogy enyhítésért fellebbez, inkább szembe kellene néznie „gyomorforgató tettével és annak minden létező következményével, ugyanis az ügynek még nincs vége”.

Security Check Required

– Minden jóérzésű ember közös ügye, hogy a leghatározottabban – ha úgy tetszik: a legdurvábban – fellépjünk a pedofilok ellen – írta Kocsis Máté, hozzáfűzve, hogy két gyermek apjaként, állampolgárként és politikusként is a szigorítást tartja helyesnek.

Kaleta Gábort, egykori perui magyar nagykövetet – ahogy arról lapunk is beszámolt – teljes titokban még tavaly hozták haza Peruból, miután 19 ezer pedofil fotót tárolt szolgálati számítógépén. Az ügyre aztán idén februárban derült fény. Bűnösségét beismerte a Budai Kerületi Bíróságon zajlott perének szerdai előkészítő ülésén és a bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetést, illetve 540 ezer forintos pénzbírságot rótt ki. Az ügyészség elfogadta a döntést, Kaleta Gábor ügyvédje viszont enyhítésért fellebbezett.