Nyitnak a strandok, de sajnos, nem lesz jó idő a pünkösdi hétvégén

Nyitnak a strandok, de sajnos, nem lesz jó idő a pünkösdi hétvégén

Strandolók a budapesti Paskál strandon 2020. május 30-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 2020. május 30-án, illetve június 15-én újranyitó fővárosi strandokra a helyszínen is lehet belépőket váltani az online értékesítés mellett – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. az MTI-vel. Mint jelezték: a 2020. május 21-én tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a korlátozott befogadóképesség és az érintésmentes bejutás érdekében a strandbelépőket kizárólag online lehet megvásárolni. Az utóbbi napokban azonban a társaság felülbírálta a korábbi döntését.

– Ehhez hozzájárult, hogy tárgyalásokat kezdeményeztek a Nemzeti Népegészségügyi Központtal a strandfürdők egyidejű befogadóképességéről, és bár a strandok továbbra is korlátozott kapacitás mellett üzemelhetnek, az új irányelv megengedőbb, az egységek befogadóképességének 50 százalékáig bemehetnek a fürdővendégek – írják a közleményben. Továbbra is biztosítani kell a látogatóknak személyenként 16 négyzetmétert, a medencékben pedig 4 négyzetméternyi vízfelületet.

A BGYH Zrt. a látogatóknak továbbra is az online jegyvásárlást ajánlja, mivel ezzel garantált a fürdőbe való bejutás. Amennyiben a strand eléri maximális befogadóképességét, utána több vendéget már nem engednek be, de az online vásárolt jeggyel érkezők részére fenntartják a helyeket. A belépőket az interneten reggel 8 óráig lehet megvásárolni az adott napra. A pénztáraknál történő jegyvásárlás esetén is a bankkártyával történő fizetést szorgalmazzák, a fürdő területén pedig az elmúlt években már megszokott módon, továbbra is kizárólag készpénzmentes fizetés lehetséges.

Ami viszont az időt illeti, a szombat kora délutáni előrejelzések szerint vasárnap estig nem kifejezetten várható strandidő: már szombaton is elsősorban az északkeleti és északnyugati megyékben néhol zivatar is lehet. Késő estétől aztán északkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, éjszaka az ország északi felén már erősen felhős idő lesz, északkeleten több helyen, másutt csak néhol várható eső. Vasárnap reggel, délelőtt délen is beborul az ég, és mindenütt erősen felhős vagy borult idő lesz, többfelé alakul ki ismétlődő eső.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű, míg vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.