Nyitnak a zenés-táncos szórakozóhelyek, lesznek fesztiválok

Nyitnak a zenés-táncos szórakozóhelyek, lesznek fesztiválok

A Woodstock Fesztivál nyitóceremóniája 1969. augusztus 15-én (Fotó: Mark Goff)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor pénteken jelentette be, hogy ötmillió (egyszer) beoltott után nyithatnak a zenés-táncos szórakozóhelyek, illetve lehet ilyen jellegű fesztiválokat rendezni. Minthogy immár e feltétel teljesült, a Telex összegyűjtött néhány ismertebb fesztivált, illetve helyet, amelyek már bejelentették nyitásukat.

Fontos tudni, hogy szórakozni ilyen rendezvényekre kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet elmenni, ezért is (illetve a betegség elkerülése végett is) érdemes beoltatnunk magunkat. A zenés rendezvényekre még akkor is kell védettségi igazolvány, ha szabadtériek. Viszont létszámkorlát nem lesz. A helyszínen dolgozóknak nem kell oltás, de akkor viszont maszkot kell viselniük.

Ugyancsak lényeges körülmény, hogy a helyre szóló jeggyel látogatható rendezvények nem minősülnek zenés rendezvénynek a rendelet szerint, de ezeken a helyünket nem lehet elhagyni (kivéve értelemszerűen a halaszthatatlan ügyeket).

Tehát ezek a fesztiválok, szórakozóhelyek nyitnak biztosan (hacsak nem súlyosbodik újra a járvány):

  • Campus Fesztivál, Debrecen, július 21-25.
  • Bánkitó Fesztivál, július 8-10.
  • Művészetek Völgye, július 23 – augusztus 1.
  • Ördögkatlan Fesztivál, augusztus 3-7.
  • EFOTT, Velencei-tó, augusztus 11-15.
  • Kolorádó, augusztus 11-15.
  • Fishing on Orfű, augusztus 24-28.

Sziget, Volt, Balaton Sound nem lesz, viszont a Budapest Park május 28-án kinyit.