Nyitrai Zsolt: A kormány a határvédelmi szolgálat folytatására kéri a polgárőröket

Nyitrai Zsolt: A kormány a határvédelmi szolgálat folytatására kéri a polgárőröket

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott (Fotó: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Arra kéri a kormány a polgárőröket, hogy folytassák a határvédelmi szolgálatot az év végéig – közölte a Facebookon vasárnap közzétett videójában Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

– A több mint 65 ezer, munkáját önkéntesen végző polgárőrre mindig számítani lehet, ha baj van: ha meg kell őrizni a települések közbiztonságát, ha meg kell védeni a magyar családokat vagy éppen az ország határait – méltatta a polgárőrök munkáját a miniszterelnöki biztos. Mint arra a kormánypárti politikus emlékeztetett, februárban Magyarország kormánya azt kérte a polgárőröktől, hogy még nagyobb jelenléttel vegyenek részt a déli határ védelmében. Ehhez a munkához költségtérítést is biztosítottak a szolgálatot végző polgárőröknek.

Nyitrai Zsolt összegzése szerint több mint 11 ezer polgárőr vett részt a határ védelmében az elmúlt öt hónapban. „Ez egy komoly és felelősségteljes feladat, köszönjük a polgárőröknek, hogy a határvédelemben is segítik a rendőrök munkáját, hamarosan a határvadászokkal kiegészülve tehetik majd ezt” – közölte a miniszterelnöki biztos.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség MTI által is idézett elnöke emlékeztetett arra, hogy a polgárőrség, egyedüli civil szervezetként vesz részt a határvédelemben. „Ennek során az elmúlt hónapokban 11 ezer polgárőr 110 ezer szolgálati órát teljesített, több mint 10 ezer elfogásban működtek közre és 20 esetben embercsempészettel kapcsolatban adtak jelzést a hatóságoknak” – számolt be az eddigi eredményekről. „A fokozott határvédelmi szolgálat a kormány felkérésére szeptember 12-től folytatódik, miután az érintett polgárőrvezetők egyhangúlag csatlakoztak ehhez” – közölte Túrós András.