Nyolc halálos lakástűz volt csak ezen a héten

Nyolc halálos lakástűz volt csak ezen a héten

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap két halálos lakástűz is történt – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményéből.

Mint közölték, vasárnap délután negyed kettő körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház a Bács-Kiskun megyei Madarason. A százhúsz négyzetméteres családi ház tíz négyzetméteres nappalijában a kályha melletti asztal, székek és az ablak kapott lángra. Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a helyszínre. A szomszédok a kiérkezésük előtt kihozták az épületből az ott tartózkodó embert és a tüzet is eloltották. Hiába a szomszédok gyors segítsége, a kimentett idős ember a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, a még izzó födémet eloltották, majd kiszellőztették a házat. A tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet: a tüzelőt sose tároljuk a fűtőeszköz közelében, hiszen bármikor kipattanhat egy szikra, amely meggyújthatja. A kipattanó szikrák miatt érdemes egy szikrafogót is elhelyezni. Emlékeztettek arra is, a héten ez volt a nyolcadik halálos épülettűz: hétfő délelőtt Érsekvadkerten, szerdán Dobozon, Rákóczifalván és Kunhegyesen, csütörtökön Siklóson, pénteken Szigetszentmiklóson, vasárnap hajnalban pedig Ráckevén volt halálos tűz.