Nyolc hókotró hibásodott meg tegnap éjszaka

Nyolc hókotró hibásodott meg tegnap éjszaka

Fotó: FKF Köztisztasági Divízió

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elöregedett célgépekkel vívja első csatáját a hóval és a jéggel jelenleg is az FKF Köztisztasági Divízió - olvasható a társaság lapunkhoz eljuttatott közleményében. Budapestet vasárnap hajnali kettő óra körül érte el egy csapadékzóna és hidegfront. A pesti városrészben először havaseső, illetve hószállingózás volt, míg a magasabban fekvő hegyvidéki területeken (II., III., XI., XII., kerületekben) havazni kezdett.

Mint a közleményben olvasható, a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió szakemberei éjféltől folyamatosan ellenőrizték az utak állapotát, és ahol szükséges volt, a munkagépek elvégezték az utak preventív sózását. Az FKF munkatársai a nappali műszakban 73 téli munkagéppel jelenleg is dolgoznak az utak megtisztításán, síkosságmentesítésén, hogy biztosítsák – első lépésben – a közösségi közlekedés zavartalanságát, a balesetmentes közlekedés feltételeit.

A Társaság rendelkezésére álló téli célgépek száma az évek alatt drasztikusan, az elmúlt 10 év során mintegy 20 százalékkal csökkent, ugyanakkor a flotta darabszáma, a főváros méreteihez képest, már korábban sem volt elegendő. Az elöregedett géppark miatt ráadásul az üzemképesség is csak 55-70 százalék körüli.

Beszédes statisztika, hogy az éjszakai műszakban kivonult 73 célgépből 8 meghibásodott, üzemképtelen lett munkavégzés közben.

Kötöttfogás Extra

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – „A nőnek a konyhában a helye”