Nyomoz a rendőrség az előválasztási rendszert ért hackertámadás miatt

Nyomoz a rendőrség az előválasztási rendszert ért hackertámadás miatt

Előválasztási sátor a Bikás parkban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendőrségi nyomozás indult azután, hogy az ellenzéki előválasztás technikai hátterét hackertámadás érte – tudta meg a Magyar Hang a rendőrségtől. Néhány nap és indul a voksolás második fordulója.

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az ellenzéki előválasztás rendszerét ért hackertámadás miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Hang megkeresésére. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva további kérdéseinkre nem válaszolt, így nem tudni, hogy az ügyben történt-e már gyanúsítotti- vagy tanúkihallgatás.

Mint arról lapunk is beszámolt, alig két órával azután, hogy elindult az első magyarországi ellenzéki előválasztás, a rendszer le is állt. A szervezők először azt közölték, hogy a túl sok szavazó miatt bővíteni kell a technikai hátteret, néhány órával később azonban már támadásról beszéltek. Két nappal később ugyan voltak még kisebb fennakadások, de onnantól egészen szeptember 28-ig rendben működött a rendszer.

Bedő Dávid momentumos politikus a leállás után néhány nappal azt közölte lapunkkal, hogy az ellenzék feljelentést tesz a rendőrségen a hackertámadás miatt. Állítása szerint megvizsgálták a rendszert és egyértelműen arra jutottak, hogy külső támadás okozta a technikai problémákat. Azt mondta, a beavatkozás Kínából indult, akkor még csak azt a forrást sikerült azonosítani.

Az előválasztás második fordulója néhány napon belül, vasárnap indul és jövő szombatig tart. Ezúttal már csak miniszterelnök-jelöltre lehet voksolni, a szavazólapon pedig három név fog szerepelni: Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter.