Nyomoz a rendőrség Tordai Bence házának ügyében

Nyomoz a rendőrség Tordai Bence házának ügyében

Tordai Bence szelfizik a háza udvarán (Forrás: Tordai Bence/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatali visszaélés miatt nyomoz a rendőrség Tordai Bence házának ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Telex kérdésére. A Párbeszéd országgyűlési képviselőjét hetek óta azzal támadja a Fidesz-közeli sajtó, hogy engedély nélkül épített 150 milliós „luxusvillát” Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerületben. A nyomozás nem a politikus személye ellen irányul, a rendőrség azonban azt nem közölte, hogy tervezik-e a jövőben meghallgatni. A nyomozás érdekeire hivatkoztak.

A Metropol arról írt, hogy az ellenzéki politikus egy teljesen új épületet húzott fel a II. kerületben a 2016-ban vásárolt régi parasztház helyén, építés engedély nélkül, amivel szerintük megkerülte az építési szabályokat. Az Origo szerint a házat így le is kellene bontani.

Tordai Bence korábban a Facebookon reagált a hírekre. Azt írta, hogy a „luxusvilla” egy 70 nm alapterületű, tetőtérbeépítéses, kevesebb mint 131 négyzetméter teljes nettó területű családi ház, ahol a hatfős családjával él együtt. Egy nappali-konyha, egy szülői háló és három gyerekszoba a négy gyereknek. Azt is közölte, hogy a Fidesz-kormány részben eltörölte az építési engedélyezési eljárást; 2016 óta a 300 nm-nél kisebb családi házak esetében csak egyszerű bejelentési kötelezettség van, tehát nem is kérhettek építési engedélyt, mert ezt a jogszabályok kizárják. Benyújtották az egyszerű bejelentéshez szükséges és a jogszabályoknak megfelelő dokumentációt, benne az építési szabályoknak megfelelő terveket, amit a hatóság 15 nap elteltével jóváhagyólag tudomásul vett.