Nyomoznak a Karácsony Gergely rendezvényét megzavaró „trollcsónak” gazdái után

Nyomoznak a Karácsony Gergely rendezvényét megzavaró „trollcsónak” gazdái után

A Karácsony Gergely rendezvényét megzavaró motorcsónak (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyedi jellel való visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást a BRFK a hangszórókkal felszerelt motorcsónak ügyében, amelyről megpróbálták megzavarni Karácsony Gergely a budai Trip rendezvényhajón tartott vasárnapi programbemutatóját.

Mint ismert, vasárnap délután a jármű körözni kezdett a rendezvény hajó mellett a Dunán, és amikor Karácsony beszélni kezdett, a Fidelitas „Budapest nem cirkusz!” kampányára hajazó, hangos cirkuszi zene harsant fel a csónak orrára erősített hangszórókból. A hajóban hárman ültek, arcukat eltakarták, a jármű lajstromszámát pedig ragasztószalaggal fedték le. Ez utóbbival azonban bűncselekményt követtek el, hiszen a lajstromszám leragasztása olyan, mintha az autó rendszámát fedné el a tulajdonosa. A tettért akár három év szabadságvesztés is kiszabható.

Nem először igyekeztek ellehetetleníteni Karácsony Gergely rendezvényét. Szeptember 18-án a Margit körúton tartott sajtótájékoztatóján a vasárnap felcsendülő muzsika okozott kommunikációs problémát. Azt az akciót a Fidelitas nyíltan vállalta, az Index kérdésére azonban a vasárnapi csínytevéstől elhatárolódtak.

A hírportál mindeközben a motorcsónak nyomára bukkant a Római-parton egy hajótárolóban. A cég vezetője elmondta, hogy látta, amikor az arcukat eltakaró három ember vízre teszi a hangfalakkal felszerelt járművet. Elárulta, a vízirendészet kikötőről kikötőre járva kereste a csónakot, amit végül meg is találtak. További részleteket azonban a rendőrség nem árult el az üggyel kapcsolatban.