Nyomoznak egy fideszes képviselő körüli közbeszerzési anomáliák ügyében

Nyomoznak egy fideszes képviselő körüli közbeszerzési anomáliák ügyében

Budapest, 2021. április 8. Kovács Sándor, a Fidesz vezérszónoka felszólal a megváltozott munkaképességűekről szóló törvénymódosítás általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 8-án. MTI/Kovács Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyomozást rendelt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a 24.hu cikke nyomán, amelyben arról írtak, hogy Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő barátjának cége néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a térségben.

A portál a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján azt írja, hogy a rendőrség április 30-án rendelt el nyomozást versenyt korlátozó megállapodás tilalma közbeszerzési eljárásban minősítéssel, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentése alapján.

Mint felidézik, a fő profilként mérnöki tevékenységgel és műszaki tanácsadással foglalkozó GÉ-65 Mérnökiroda Kft. az elmúlt években összesen 13 közbeszerzést nyert el olyan településeken, amelyek Kovács Sándor választókerületéhez tartoznak.

A fideszes és független polgármesterek által vezetett települések közbeszerzéseinek többségén egyedüli pályázóként indult a társaság, amelynek tulajdonosát, Galambosi Csabát nem csupán baráti szálak fűzik a kormánypárti politikushoz: a közelmúltig egy másik cégben még üzlettársa volt Kovács feleségének. A közös üzleti viszonyt azonban a 24.hu eredeti cikkének megjelenése után nem sokkal megszüntették.

Arra is emlékeztetnek, hogy nem ez az egyetlen nyomozás, ami a képviselő és családját érintően indult. A Fidesz politikusának családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. Habár az összegeket hivatalosan nem az országgyűlési képviselő kapta, a pénzekből mégis az ő telkén épült vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával a képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt.