Orbán Viktor lecserélte az egyik közvetlen emberét

Orbán Viktor lecserélte az egyik közvetlen emberét

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor erkélyén (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Áder János köztársasági elnök – Orbán Viktor kormányfő javaslatára – július 31-i hatállyal felmentette tisztségéből Biró Marcellt, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkárát, olvasható a legfrissebb Magyar Közlönyben – melyet a Telex vett észre. Helyére Bordás Gábort nevezték ki. A döntést nem indokolták.

Korábban az Indexen írták, hogy a kizárólag a kormányfőnek alárendelt Miniszterelnöki Kormányirodát 2018 májusa óta vezette Biró Marcell. 2010 óta dolgozik a kormányban, és azóta sok poszton megfordult. Volt a Navracsics Tibor vezette közigazgatási tárcánál, majd annak államtitkára lett. Négy éve követte Navracsicsot a külügyminisztériumba, majd Szijjártó érkezésekor távoznia kellett, egy évig Pintér Sándor kabinetfőnöke volt. Utána a Rogán vezette minisztériumban a kabinetiroda közigazgatási államtitkára lett.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozása kapcsán a 24.hu korábban azt írta, hogy Orbán Viktor ezentúl maga felügyeli a kormánydöntések előkészítését és végrehajtását, ezzel tulajdonképpen létrejön egy harmadik kancellária.

A 24,hu most Bordás Gáborról azt írta, hogy már a 2010-es kormányváltás után bekerült a kormányzatba, először a Közigazgatási Minisztériumban, később a Miniszterelnökségen dolgozott, majd a Kormányirodához került. Itt kormányzati igazgatásért felelős helyettes államtitkáraként dolgozott. Korábban az ELTE ÁJK HÖK elnöki pozícióját is betöltötte.

Címkék: Orbán Viktor

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom