„Óbégatva vedelnek”: beszüntetné a közterületi alkoholfogyasztást Siófok polgármestere

„Óbégatva vedelnek”: beszüntetné a közterületi alkoholfogyasztást Siófok polgármestere

Rendőrségi ellenőrzés Siófokon, a Petőfi sétányon 2020. július 4-én (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közterületi alkoholfogyasztási tilalmat javasolna Siófok független polgármestere, Lengyel Róbert. Erről Facebook-oldalán számolt be a városvezető, aki a július 16-i képviselőtestületi ülésen terjesztené be a javaslatot.

Lengyel azt írja: kihasználva a még megmaradt kevéske önkormányzati jogszabályi lehetőséget, biztonságosabbá, nyáron is élhetővé tennék a várost az új javaslatok. Az egyik, hogy Siófok egész területére rendelnének el közterületi (utcákon, tereken, vízparti sétányokon) alkoholfogyasztási tilalmat.

„Próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból „kiszabaduló” ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken. A másik, hogy korlátoznánk a kereskedelmi üzletekben (tehát nem a vendéglátóhelyeken, hanem a boltokban) az éjszakai órákban történő, jelenleg korlátlan alkoholvásárlást. Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva” – írta.

Elmondása szerint számít az ellenérdekeltek ellenállására, ugyanakkor a tervezetet támogatja a rendőrség, és partner lenne annak végrehajtásában is. „Ha a testület elfogadja a tervezetemet, az utcán vedelési, avagy az éjszakai alkohol kiszolgálási tilalom megszegése komoly következményeket von majd maga után” – tette hozzá a polgármester.

Mint megírtuk, szombat éjjel gigarazzia volt Siófokon, a Petőfi sétányon.